HOTEL HOLIDAY SARAJEVO

LUKSUZ I UDOBNOST.

Hotel Holiday je moderan i luksuzan hotel smješten u samom srcu Sarajeva i epicentru poslovnih zbivanja. Hotel je projektirao proslavljeni bosanski arhitekt Ivan Štraus u periodu 1982-1983 te je isti otvoren za XIV Zimske olimpijske igre Sarajevo 1984. godine i od tada je, kao svjedok novije historije Bosne i Hercegovine, postao nezaobilazno mjesto za poslovne putnike i turiste.

Sljednik svjetskog hotelskog lanca i hotela Holiday Inn te ujedno i dio poznate grupacije Europe Group, na čelu sa hotelom Europe, čija tradicija datira od davne 1882.godine, hotel Holiday će oduševiti goste svojom tradicionalnom elegancijom, vrhunskom uslugom i sadržajima.

Prostoran i komforan, modernog enterijera sa intimnom atmosferom, Hotel Holiday se prostire na deset etaža sa ukupno 380 ugodno opremljenih smještajnih jedinica, od kojih su 364 sobe i 16 apartmana. Sve hotelske sobe su klimatizirane sa TV i mini barom, kupaonicom sa kadom i tušem, sušilom za kosu i ogrtačima. Sve navedene smještajne jedinice uključuju prostor za sjedenje, satelitsku TV i besplatni internet.

Reprezentativni lobby hotela, intrigantnog dizajna i esencijom olimpijskog duha, gostima pruža osjećaj povratka kroz vrijeme, u vrijeme najvećih postmodernističkih arhitektonskih, artističkih i kulturnih ostvarenja na prostorima bivše Jugoslavije, i šire. Grad u malom, olimpijski lobby, gostima nudi niz raznovrsnih sadržaja kao što su: frizerski salon, Tabacco shop, renomirani butici, rent-a-car, exchange office i sl.

U sklopu hotela gostima je na raspolaganju Nacionalni restoran sa daleko poznatim nacionalnim i internacionalnim delicijama, gdje ćete sa sigurnošću u jednom zalogaju sa slašću spoznati duh naše historijski bogate kulture; Aperitiv bar, Slastičarna, Caffe Inn, Welness i Fitness centar, te najveći kongresni centar u regiji sa devet klimatiziranih kongresnih sala ( kapaciteta za više od 1500 učesnika) sa najmodernijom audio-vizuelnom opremom i opremom za simultano prevođenje.

Pored navedenog, hotel raspolaže sa garažnim prostorom kapaciteta 50 parking mjesta i otvorenim parking prostorom prigodnim za putničke automobile i autobuse kapaciteta preko 500 parking mjesta.

Bez obzira da li je Vaš boravak u Sarajevu turističke ili poslovne namjere, hotel Holiday predstavlja idealnu lokaciju u jednom od najljepših gradova Bosne i Hercegovine i Evrope. Šarmantni spoj tradicije i moderne, luksuza i udobnosti, nadasve profesionalizma i praktičnosti, hotel Holiday je savršen za Vas.

Doživite i Vi duh Olimpizma, osjetite dašak energije koja je godinama na jednom mjestu okupljala ugledne svjetske lidere, državnike, umjetnike i sportiste. Postanite i Vi dio historije našeg grada, historije Holiday-a, a dopustite da i mi postanemo dio Vašeg života, Vaših sjećanja.

UŽIVAJTE

U NAŠIM PROSTRANIM SOBAMA

CAFFE IN

ZA UGODNE RAZGOVORE I SASTANKE

POSLOVANJE

POVJERITE NAM ORGANIZACIJU VAŠEG DOGAĐAJA

OPUSTITE SE

U PROSTRANOM LOBBYU HOTELA HOLIDAY

hotel-holiday-logo-footer